Det här är Sjuhäradsmat

Margit Bylin, ordförande i Sjuhäradsmat

Den ekonomiska föreningen Sjuhäradsmat startade som ett landsbygdsprojekt för att öka lönsamheten för små producenter i Sjuhäradsbygden. Som förening har vi funnits i cirka 15 år och vi har ett femtiotal medlemmar som består av småskaliga matproducenter runt om i Sjuhärad. Sedan årsmötet 2019 heter vår ordförande Margit Bylin som till vardags driver gårdsbutiken på Limmareds säteri tillsammans med sin man Yngve Larsson.

Genom föreningen arbetar vi tillsammans för att främja våra medlemmars ekonomiska intressen genom marknadsföring, samordning av förädling samt förmedla våra medlemmars produkter under varumärket ”Sjuhäradsmat”.

Inom föreningen erbjuder vi också utbildning och rådgivning för att utveckla våra medlemmars verksamheter och sortiment. I februari bjöd vi in Tommy Svensson som föreläste under rubriken ”Bli en medveten konsument”.

Vi brukar även finnas med på LRF:s arrangemang Matens dag på Hofsnäs och vi syntes även under Borås Skördefest när den arrangerades. I fjol deltog vi på Maleridagen i Vänga. Nu, när pandemin förhindrar många arrangemang satsar vi på en ökad närvaro på nätet. Vi ses!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait